Više

  Završni radovi Projekta vanjskog uređenja Športsko kulturnog centra u Orašju

  Najčitanije

  Pri kraju su radovi posljednje faze realizacije Projekta vanjskog uređenja Športsko kulturnog centra u Orašju (sportska dvorana), koja će otvoriti svoja vrata oraškim srednjoškolcima, sportašima, sportskim klubovima, građanstvu . Kako se radi o projektu u kojem financijski sudjeluje i Vlada Županije Posavske, predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić nakon obilaska gradilišta pojasnio je projekt:

  -Radovima je obuhvaćena izgradnja sustava za oborinsku odvodnju, izgradnju parking prostora zajedno sa priključcima na gradsku ulicu i protupožarnu cestu, izgradnja vanjske rasvjete, hortikulturo uređenje prostora i izgradnja pješačkih prilaza objektu. Danas se rade asfalterski radovi, a preostaju još radovi na postavljanju rasvjetnih stupova i iscrtavanje horizontalne prometnete signalizacije te sadnja stabala breze. Za završenu prvu i drugu fazu izgradnje, Vlada Županije Posavske osigurala je financijska sredstva u Proračunu za 2017.g. Za posljednju fazu izgradnje, sredstva u iznosu od 150.000 KM osigurali smo aplicirajući na Javni natječaj Federalnog fonda za zaštitu okoliša. Završetkom radova vanjskog uređenja kao i montažom sportske opreme u dvorani, osigurani su svi uvjeti za otvaranje sportske dvorane i stavljanje iste u uporabu na korištenje učenicima srednje škole, studentima Sveučilišta Mostar, dislociranog Centra studiranja u Orašju, sportskim klubovima i građanstvu općine Orasje, izjavio je premijer Klaić.


  Otvorenju nove dvorane raduju se ponajviše mladi sportaši koji već odavno svojim zalaganjem donose u Županiju Posavsku brojna zlatna odličja u dvoranskim sportovima kao što su odbojkaši i odbojkašice, klubovi borilačkih sportova, košarkaši, ali i rekreativci. Otvorenjem sportske dvorane i srednjoškolci iz Orašja imat će primjerene uvjete za nastavu iz tjelesnog odgoja. U dvoranu će se preseliti i kulturni sadržaji koji zahtijevaju puno veći prostor nego je to postojeća stara kino dvorana u Orašju, smatra predsjednik Vlade Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti