Zimsko održavanje cesta

Najčitanije

Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije Posavske organiziralo je zimsko održavanje 56 km regionalnih cesta na teritoriju Županije Posavske. Zaključenjem Ugovora o zimskom održavanju sa poduzećem  „Ceste“ d.d. Mostar T.I. Bok Orašje zimsko održavanje cesta obavljat će se u vremenu od 15.11.-31.12.2015. g.

– Osigurane su dovoljne količine soli (460 tona) i rizle (1000 tona) protiv stvaranja poledice na cestama. Planom zimske službe definirani su radovi na održavanju cesta u zimskim uvjetima:  pripremni radovi, organiziranje mjesta pripravnosti i njihovo označavanje, zaštitne mjere protiv stvaranja poledice, snježnih nanosa, čišćenje snijega sa kolovoza i prometne signalizacije, obilježavanje ruba kolovoza. Planom je predviđeno angažiranje 4 univerzalna vozila (ralice i posipači), grejdera, utovarivača i kamiona te vozila za ophodnju cesta u zimskom periodu te angažiranje vozača i rukovaoca mašina te pomoćnih radnika (ukupno 22). Zimsko održavanje cesta vršit će se na regionalnim cestama u Županiji Posavskoj u dužini od 56 km:
–         regionalna cesta R-463 dionica D.Mahala – Bok, dužine 8 km,
–         regionalna cesta R-464 dionica Orašje – Grebnice, dužine 18 km
–         regionalna cesta R-464 dionica Prud – Odžak, dužine 16 km
–         regionalna cesta R-464a dionica Odžak – D. Svilaj, dužine 14 km
Iz ministarstva apeliraju na vozače da poštuju vremenske uvjete i koriste obveznu zimsku opremu u skladu sa stanjem na cestama, izvijestili su Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša ŽP.

 

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti