Znanstveno-stručni skup „Europski ustav za BiH“

Najčitanije

„Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu” naziv je dvodnevnog znanstveno-stručnoga skupa s međunarodnim sudjelovanjem koji se održava (14. i 15.03.) u Neumu u organizaciji Sveučilišta u Mostaru i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS). Skup prati, uz ostale, i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić sa ministrima u Vladi.

U sklopu otvaranja upućena su pozdravna obraćanja rektora mostarskoga i zagrebačkoga sveučilišta Zorana Tomića i Damira Borasa, kao i predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragana Čovića koji je poručio kako će skup u Neumu ponuditi neka nova rješenja za BiH kako bi se ubrzao njezin europski put.

Uvodno predavanje na skupu održao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. -Dolazim kao predsjednik Vlade, zemlje koja je veliki prijatelj i zagovornik BiH, sva tri konstitutivna naroda, svih koji žive u BiH s uvjerenjem da je euroatlantski put, pravi put razvoja, funkcionalnosti i gospodarskog napretka svih građana BiH, istaknuo je predsjednik Vlade RH Plenković. Govorio je o euroatlantskom putu Hrvatske, o nastojanjima BiH u procesu integracija ali i pomoći Hrvatske, svim preprekama koje stoje na tom putu ali i nastojanjima institucija BiH da što uspješnije odgovori kompleksnom poslu odgovora na Upitnik, te nužnosti tijesne suradnje sa Europskom komisijom.
Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić kazao je kako će četrdesetak autora na dvodnevnome skupu ponuditi odgovore na ključna pitanja koja muče današnju BiH.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti