Više

  Županijsko natjecanja za učenike osnovnih škola iz programa Civitas

  Najčitanije

  Osnovna škola Fra Ilije Starčevića Tolisa bila je danas (04.05.) domaćin jubilarnog 20. Županijskog natjecanja iz projekta Civitas (građanin). Sudjelovale su ekipe učenika svih osnovnih škola sa područja Županije Posavske. Na natjecanju je uz učenike i nastavnika bila i Zorica Raguž-Osmanagić predstavnica Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Županije Posavske kao i Mijo Mijić, županijski koordinator Civitasa. Potvrdili su kako su učenici i ove godine pokazali zavidno poznavanje raznih tema iz oblasti gospodarstva, poljoprivrede, ekologije, školstva, zdravstva i drugih tema o kojima su sačinili prezentacije.

  Pobjednik natjecanja je ekipa Osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Vidovica. Drugo mjesto dijele osnovne škole Vladimira Nazora iz Odžaka i Fra Ilije Starčevića Tolisa, a treće mjesto pripalo je Osnovnoj školi Stjepana Radića iz Boka. Pobjednička ekipa sudjelovat će na državnom natjecanju 20. i 21. 05. 2017.g.u Sarajevu. „ Put spasa: Vidovice-Draganovci –Orašje još čeka obnovu“ tema je koju su prezentirali osnovci iz Vidovica. Prof. Amela Maloparić u ime pobjedničke ekipe zahvalila se svima koji su im pomogli u prezentaciji teme.

  Drugo mjesto podijelile su ekipe učenika škola iz Odžaka i Tolise. Tema osnovaca iz Odžaka imala je naslov“ Ugradimo kamere – osigurajmo školu“, a tema učenika iz Tolise bila je : „Koju srednju školu upisati“. Treće mjesto pripalo je ekipi osnovaca iz Boka koji su se predstavili sa temom: „Obnova knjižnog fonda škole“.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti