Više

  Županijsko i državno natjecanje iz njemačkog jezika

  Najčitanije

  U organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske 07.05.2019. godine održano je Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju. Sudjelovalo je 18 učenika prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola s područja Županije Posavske i to iz Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju, Srednje strukovne škole u Orašju i Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku koji su bili podijeljeni u tri razine (B1, B2 i C1) referentnog okvira za jezike.

  Rezultati Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika:

  Razina B1

  1. Marina Perišić, 2.j) – Školski centar fra Martina Nedića Orašje
  2. Katarina Ćavarović, 1.a) – Školski centar fra Martina Nedića Orašje
  3. Ivana Mikić, 1.a) – Školski centar fra Martina Nedića Orašje

  Razina B2

  1. Anamarija Vinković, 2.b) – Školski centar fra Martina Nedića Orašje
  2. Marija Vinković, 2.a) – Školski centar fra Martina Nedića Orašje
  3. Mato Benković, 2.b) – Školski centar fra Martina Nedića Orašje

  Razina C1

  1. Katarina Đurić, 3.j) – Školski centar fra Martina Nedića Orašje
  2. Ema Dubrić, 2.a)– Srednja škola Pere Zečevića Odžak
  3. Marija Ćavarović, 3.a) – Školski centar fra Martina Nedića

  Ostvareni su zapaženi rezultati, a učenice Marina Perišić, Anamarija Vinković i Katarina Đurić iz Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju pod mentorstvom profesora Sulejmana Emića zauzele su 1. mjesto na svim razinama. Najuspješniji učenici sudjelovat će na državnom natjecanju iz njemačkog jezika u Sarajevu (“Olimpijada njemačkog jezika 2019“) koje će biti održano 10. i 11.05. 2019. godine.

  Nakon uspješno provedenog Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika, prvoplasirani učenici razina B1, B2 i C1, sudjelovali su 10.05.2019. godine na državnom natjecanju “Olimpijada njemačkog jezika 2019” u Sarajevu, u organizaciji Goethe-Instituta.

  Iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske izvijestili su nas da je Marina Perišić, učenica 2.razreda jezične gimnazije Školskog centra fra Martina Nedića zauzela odlično 3. mjesto na B1 razini.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti