Više

  Županijsko natjecanje srednjih škola iz njemačkog jezika

  Najčitanije

  Dana 18. ožujka 2024. godine održano je županijsko natjecanje srednjih škola iz njemačkog jezika u Srednjoj školi Pere Zečevića u Odžaku. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 20 učenika: njih osam iz Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku te po šest učenika iz Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju i Srednje Strukovne škole Orašje.
  Učenici su se natjecali na tri razine: A2, B1 i B2 poznavanja njemačkog jezika, a natjecanje je provedeno kroz dvije faze testiranja učenika, i to: prva faza – testiranje iz pismenog dijela (slušanje i čitanje) te druga faza: prezentacija sukladno temama, koju izlaže grupa od najmanje tri učenika. Kroz faze testiranja, učenike je vodilo neovisno povjerenstvo koje je također i ispravljalo testove učenika, ocjenjivalo prezentacije te formiralo rang listu postignutog uspjeha.
  Učenici iz Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju bili su najbolji na sve tri razine (na razini B2 osvojili su čak 1. i 2. mjesto). Učenici Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku osvojili su 2. i 3. mjesto na razini A2, 2. mjesto na razini B1 te 3. mjesto na razini B2, dok je učenik Srednje strukovne škole Orašje osvojio 3. mjesto na razini B1.
  Važno je naglasiti kako su učenici koji su sudjelovali na natjecanju pokazali kvalitetno stečena znanja poznavanja njemačkog jezika u pismenom i govornom dijelu, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti