Više

  Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola „Sigurno u prometu“

  Najčitanije

  U organizaciji Auto-moto kluba „Posavac“ Orašje i u suorganizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske danas (10.5.) održano je županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“. Natjecanje je održano u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali čiji su učenici uz učenike OŠ Braće Radića iz Domaljevca i učenike OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka sudjelovali u natjecanju. Učenici su se natjecali u provjeri znanja iz prometnih i sigurnosnih pravila i vještina upravljanja biciklom. Osvajačima medalja su po završetku uručene nagrade.

  -Izrazio bih zadovoljstvo održavanjem natjecanja koje se sastoji iz pismenog dijela u kojemu učenici rješavaju testove i ispite spretnosti, vožnju biciklom po poligonu. Poslije kad svaka županija odradi natjecanje slijedi međužupanijsko pa državno natjecanje na kojemu se izaberu najbolji za europsko natjecanje, izjavio je Krunoslav Draganović, predsjednik Auto-moto kluba „Posavac“ Orašje.
  -Značajno je za njihovu sigurnost, za sigurnost svih sudionika u prometu kako bi djeca što bolje upoznala prometna pravila. Posebno bih istaknuo da bi trebalo pojačati rad s djecom u sekcijama iz sigurnosti prometa. Radimo predavanja u školama, ali i ova natjecanja i nadam to imati za rezultat manjeg stradavanja djece u prometu, izjavio je dopredsjednik AMK Posavac Orašje, Josip Marković, djelatnik MUP-a ŽP koji je pratio natjecanje.

  U kategoriji osnovnih škola poredak je sljedeći:
  1. OŠ Vladimira Nazora Odžak
  2. OŠ Ruđera Boškovića Donja Mahala
  3. OŠ Braće Radića Domaljevac
  U kategoriji učenica poredak je sljedeći:
  1. Ajla Šogorović iz OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka
  2. Amra Subašić iz OŠ Vladimira Nazora iz Odžak
  3. Ana Ivić iz OŠ Braće Radića iz Domaljevca
  U kategoriji učenika poredak je sljedeći:
  1. Marko Jurić iz OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka
  2. Emin Mujanović iz OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka
  3. Toni Ćošković iz OŠ Braće Radića iz Domaljevca

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti