Više

  Županijsko natjecanje za učenike osnovnih škola iz programa Civitas

  Najčitanije

  Ministarstvo prosvjete znanosti, kulture i športa Županije Posavske i Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Vidovice organizirali su jučer (18.04.) natjecanje iz „Projekta građanin“ -Civitas. Sudjelovalo je svih sedam osnovnih škola s prostora ŽP, a natjecanje je održano u Domu kulture u Vidovicama. Prvo mjesto osvojila je OŠ Antuna Gustava Matoša iz Vidovica i sudjelovati će na završnoj smotri u svibnju u Sarajevu. Tema pobjednika je: “Učenici od 15 godina nemaju pravo na markicu za besplatno zdravstveno osiguranje”. Drugo mjesto zauzela je OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka s temom „Važnost poznavanja prve pomoći“. OŠ Stjepana Radića Oštra Luka- Bok osvojila je treće mjesto s temom „Nepostojanje učeničkih zadruga“.

  Zorica Raguž-Osmanagić predstavnica Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Županije Posavske i kao županijski koordinator Civitasa pozdravila je sudionike, istaknula je kako natjecanje prvi put sude certificirani nastavnici Projekta građanin koji nisu s prostora Županije Posavske te najavila završnu smotru u svibnju u Sarajevu. -Projektu građanin najvažnije je sudjelovanje, rezultat je uvijek na kraju. Ne odustajte od svog projekta, vi ste ovdje došli da promoviramo demokraciju, demokratsko razmišljanje i djelovanje u društvu. Ne odustajte od svojih projekata, idite dalje. Kad ostvarite svoj projekt vi ste pobijedili bez obzira na rezultate na natjecanju, to je vaša pobjeda i sama svrha Projekta građanin je da se on realizira do kraja, izjavio je Miroslav Marojević, certificirani sudac u Projektu građanin.

  Županijsko natjecanje za učenike srednjih škola s prostora Županije posavske održat će se u petak (20.04.) u prostorijama Srednje strukovne škole Orašje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti