Više

  Županijsko natjecanje za učenike iz „Projekta građanin“-Civitas

  Najčitanije

  U organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske i Obrazovnog centra za demokraciju i ljudska prava- Civitas održano je županijsko natjecanje za učenike srednjih i osnovnih škola iz „Projekta građanin“-Civitas koje je održano u OŠ fra Ilije Starčevića u Tolisi.

  Zorica Raguž-Osmanagić predstavnica Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade ŽP i kao županijski koordinator Civitasa pozdravila je sudionike te najavila kako će pobjednici županijskoga natjecanja predstavljati ŽP na državnu smotru iz Civitasa 4. i 5. svibnja u Sarajevu.

  Učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak i SŠ Pere Zečevića Odžak pobjednici su županijskog natjecanja. Na natjecanju su nastupili učenici iz svih sedam osnovnih škola iz ŽP i dvije srednje škole, SSŠ Orašje i Pere Zečevića iz Odžaka. Pobjedu su osnovci odnijeli s temom  „Neprimjereno ponašanje i oblačenje učenika u školi“, dok su srednjoškolci prezentirali temu „Internet je pokretač novog vida nasilja“. U kategoriji osnovnih škola drugo mjesto osvojili su članovi sekcije Civitas OŠ Fra Ilije Starčevića Tolisa s temom „Sistematski pregledi učenika“, dok su trećeplasirani bili učenici OŠ Ruđera Boškovića Donja Mahala s temom „Županija Posavska treba turističku zajednicu“.

  -Učenici su prikazali razne probleme u svojoj zajednici, bili su vrlo kreativni i ono što je bitno da su ukazali na probleme na koje lokalna zajednica treba da posebno skrene pažnju, izjavila je Milosava Andrijašević u ime sudaca koji su došli iz Brčko Distrikta.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti