Više

  Izaslanstvo Županije Posavske boravilo u radnoj posjeti Parlamentu Švicarske

  Najčitanije

  Izaslanstvo Županije Posavske boravilo je u radnoj posjeti Parlamentu Švicarske. U sastavu delegacije bili su: Joso Marković – predsjednik Skupštine Županije Posavske, Meho Delić – ministar unutarnjih poslova, Mario Pejić – ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa, Damir Živković – ministar zdravstva, rada i socijalne politike i Ilija Jezidžić – direktor Uprave za civilnu zaštitu.
  Sastanak i posjetu je dogovorio Marinko Anđelić iz Potočana – Odžak, direktor Parlamentarne grupe za BiH koju čine još i Senad Ahmetović – zastupnik u Skupštini Županije Posavske, Ludwig Raos Dres.jur.et phil. ecc. iz Švicarske, Stijepo Pudić iz Posavske Mahale i Katica Golubičić iz Slavonskog Broda.
  Izaslanstvo je primilo zastupnik u Nacionalnom parlamentu Švicarske i predsjednik Parlamentarne grupe za BiH pri švicarskom parlamentu Felix Müri. Okosnica razgovora bila je tema „Međunarodna parlamentarna suradnja Skupštine Županije Posavske i Parlamenta Švicarske“.
  U okviru razgovora o mogućoj suradnji Švicarske i Županije Posavske izaslanstvo Županije Posavske upoznalo je domaćine s aktualnim temama te osobito teškoćama sa kojima se susreće Županija u oblastima zdravstva, školstva, policije, poljoprivrede i civilne zaštite. Sljedeći je korak uzvratna posjeta, te bilateralna suradnja po oblastima, izvijestili su iz Stručne Službe Skupštine ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti