Više

  Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za sufinanciranje projekata zaštite okoliša

  Najčitanije

  Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske raspisalo je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za sufinanciranje projekata zaštite okoliša. Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za programe/projekte za raspodjelu sredstava koja će se odnositi na sufinanciranje projekata za zaštitu okoliša, zaštitu prirode, unapređenje i razvoj društvene javne komunalne infrastrukture, projekata energetske učinkovitosti, podizanje svijesti javnosti i drugih sličnih aktivnosti.

  Dodijelit će se ukupno 210.000,00 KM, i to za:
  – LOT 1 – Projekti za aktivnosti izgradnje i jačanje infrastrukture (vodovodne mreže i kanalizacijske mreže), kao poticanje održivom gospodarskom razvoju, a u svrhu zaštite okoliša za projekte, programe i slične aktivnosti iz oblasti zaštite voda, a obuhvaćaju vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, te postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Raspoloživa sredstva: 120.000,00 KM.
  – LOT 2 – Projekti za aktivnosti unapređenje upravljanja komunalnim otpadom na području Županije Posavske za izgradnju transfer stanica, uspostavu sistema odvojenog prikupljanja otpada, zatvaranje nesanitarnih deponija povećanje stupnja reciklaže otpada poboljšanje selektiranja otpada, izgradnja reciklažnih dvorišta, sortirnica komunalnog otpada i nabavke opreme. Raspoloživa sredstva: 70.000,00 KM.
  – LOT 3 – Projekti za aktivnosti na promociji zaštite okoliša i zaštite prirode kroz kroz poticanje izbjegavanja nastajanja otpada, jačanje ekološke kulture građana o potrebi okolišno održivog ponašanja, zbrinjavanje otpada, smanjenje zagađenja zraka, zaštita prirodnih bogatstava vode i tla, edukativne, promotivne aktivnosti i rad na terenu. Raspoloživa sredstva: 20.000,00 KM.

  Krajnji rok za dostavu prijava je 30.09.2022. godine.

  Javni poziv i potrebne obrasce možete preuzeti:
  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti