Više

  Ministar Živković: Vlada ŽP najviše u Federaciji BiH izdvaja za poticanje gospodarstva

  Najčitanije

  Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja raspisalo je sedam Javnih poziva koji se odnose na poticanje gospodarskih subjekata, a krajnji je rok 25.09.2023.g. Zainteresirani mogu na ovoj web stranici (Javni pozivi) potražiti detaljnije informacije, kao i u uredu Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja u Vladi ŽP. U emisiji „Otvorena vlada“ ministar Dragutin Živković je detaljno obrazložio javne pozive.

  -Svakako bih još jednom zamolio sve naše poduzetnike i obrtnike da žurno postupe po javnim pozivima do 25.09. Na dispoziciji smo našim poduzetnicima i obrtnicima da ostvare prava i osiguraju sredstva koja će doprinijeti njihovom uspješnom poslovanju. Javni pozivi su na takav način pripremljeni da prepoznaju one najmanje gospodarske subjekte najviše, a one najveće najmanje. Jasno je to iz javnog poziva, i ono što je bitno, mogu pristupiti svim javnim pozivima. Detektirali smo aktivne obrte, oni koji zapošljavaju, a njih je 470 obrta na području Županije Posavske, odnosno grada Orašje i općine Domaljevac i općine Odžak. Kroz kontakte sa Udrugama poduzetnika u Županiji Posavskoj dobivamo pozitivne reakcije na objavljene javne pozive i iznosu sredstva koja usmjeravamo prema gospodarstvu, kazao je ministar Dragutin Živković.

  Kada su u pitanju poticajna sredstva za oblast gospodarstva, Županija Posavska, kazao je ministar Živković, uvjerljivo prednjači po izdvojenim sredstvima, čak većim nego je to utvrđeno Zakonom o poticanju razvoja gospodarstva u Županiji Posavskoj. Naime, prema tom zakonu određeno je da se za oblast gospodarstva potiče sa minimalnih tri posto iz proračunskih sredstava. Ove je godine u Proračunu Županije Posavske za tu oblast izdvojeno 2.350.000,00 KM, što je oko 4% proračunskih sredstava.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti