Više

  Posjeta predstojnika Ureda za Hrvate izvan RH Zvonke Milasa Vladi Županije Posavske

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić, primio je u posjetu predstojnika Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonku Milasa, generalnog konzula RH u BiH Tuzla mr.sc. Ivana Bandića, te dopredsjednika RS Josipa Jerkovića sa suradnikom Marijom Zekom. U radnom sastanku koji je upriličen u ponedjeljak 11.07. 20116.g u sjedištu Vlade ŽP u Orašju, sudjelovali su ministri u Vladi ŽP Darko Kasap i Marijan Kopić, te načelnik općine Orašje Đuro Topić.
  U izjavi za javnost predsjednik Vlade ŽP Klaić izrazio je zadovoljstvo posjetom te vođenim razgovorima u kojima je zajedničko stajalište pomaganje projektima Županije Posavske kojima je podiže kvalitet življenja na tri posavske općine.

  Predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas je istaknuo:
  -Razgovarali smo o mnogo tema koje znače život na ovome području, od gospodarsko-poljoprivrednih tema, do aktualnih projekata i prioriteta ovoga kraja, do onih koji znače budućnost. Dotakli smo se i problema čije bi rješavanje omogućilo bolji i kvalitetniji život stanovnika Županije Posavske. Državni ured za Hrvate izvan RH i dalje će biti partner koji će pratiti i pomagati u svojim mogućnostima projekte i sa ovog područja u smislu iznalaženja rješenja, i podupiranja projekata koji će doista imati za cilj prije svega zadržavanje mladih ljudi. Dakle, radi se o projektima iz oblasti obrazovanja, te otvaranja novih radnih mjesta kako bi doista Hrvati ostali tamo gdje su njihovi korijeni, kazao je g-din Milas. Napomenuo je značaj takvih objekata kao što su sportska dvorana gdje će se odvijati i kulturni sadržaji.-Državni ured, pored svega onog čime se bavi, a to nisu samo projekti, pokušat će u u skladu sa svojim mogućnostima limitiranim Proračunom, i dalje biti na pomoći kako bi se ovaj projekt doveo do kraja, a također i svi ostali projekti koje namjeravamo pomagati u BiH, zaključio je Milas.


  Tijekom posjete gosti su obišli prostor Školskog centra uz koji niče i nova sportska dvorana, projekt kojeg je uz ostale pomogao i Državni ured za Hrvate izvan RH. Obišli su također i Županijsku bolnicu u Orašju gdje ih je o funkcioniranju te bolničke ustanove upoznala ravnateljica dr. Ružica Vukić. Izaslanstva su potom položila vijence ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima u Orašju, te obišli crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi gdje ih je dočekao gvardijan toliškog samostana fra Marijan Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti