Više

  Potpisan pristup Federalnom kolektivnom ugovoru Županije Posavske

  Najčitanije

  U prostorijama Doma sindikata u Sarajevu danas (6.5.2024. g.) je ministar pravosuđa i uprave ŽP Mirsad Ahmetović, u ime Vlade Županije Posavske, potpisao Ugovor o pristupanju Kolektivnom ugovoru za službenike organa uprave i sudske vlasti u FBiH.
  U ime reprezentativnog Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH, potpis na ugovor stavio je predsjednik sindikata mr. Samir Kurtović.
  Istaknuto je kako su potpisanim ugovorom poboljšana prava radnika u javnom sektoru te utvrđena prava i obaveze državnih službenika i namještenika u organima državne službe Županije Posavske, a koja proizlaze iz važećih propisa koji utvrđuju radne odnose, plaće i druge naknade državnim službenicima i namještenicima. U procesu pregovora koji su prethodili činu potpisivanja, predsjednik Sindikata Kurtović i ministar Ahmetović kao ovlašteni pregovarač Vlade ŽP, usuglasili su tekst Ugovora, što je potvrđeno i pripadajućom Odlukom Vlade ŽP. Nastavljajući dobru praksu korektnog dijaloga sa socijalnim partnerima, Vlada ŽP prethodnom je odlukom dala saglasnost na potpisivanje Kolektivnog ugovora i ovlastila resornog ministra da, u ime Vlade, potpiše taj dokument koji obuhvaća nadolazeći trogodišnji period.
  Sindikat je iskazao zadovoljstvo kvalitetnim socijalnim dijalogom s Vladom ŽP i nastavkom suradnje, a sve u cilju poboljšanja statusa uposlenika i članova jedinog reprezentativnog sindikata u Federaciji BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti