Više

  Prezentacija programa za razvoj poduzetništva i podršku osnivanju poduzeća

  Najčitanije

  Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske zajedno sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), ove godine su u sklopu projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR) izradili program za razvoj poduzetništva i podršku osnivanju poduzeća (Start-up). Ovaj program pored navedenih institucija prate Razvojna banka F BiH i Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine. Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske i UNDP organizira prezentaciju programa za razvoj poduzetništva i podršku osnivanju poduzeća (Start –up) u okviru projekta LIR za sve zainteresirane fizičke osobe sa područja Županije Posavske. Prezentacija će se održati 19. travnja 2017. godine (srijeda) u amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju s početkom u 12:00 sati.
  Cilj programa je potaknuti mlade da se odluče i upustite u osnivanje obrta kao MSP. Program je osmišljen da svi prijavljeni imaju mogućnost da kroz višetjednu obuku steknu nova saznanja: što to znači biti obrtnik/poduzetnik, kako doći do kvalitetnog biznis plana i mogućnost da kroz mentorstvo nakon osnivanja obrta/poduzeća vode svoje biznise.
  Obuka je besplatna, a po završetku obuke sudionici imaju mogućnost da svoj biznis plan realiziraju kroz otvaranje obrta/MSP. Ovaj program ne ograničava niti sužava djelatnost kojom će se baviti nego pruža mogućnost da u bilo kojoj djelatnosti temeljem svog biznis plana osnuju obrt/MSP.
  Najbolje ocijenjeni u obuci imaju mogućnost za dobivanje nepovratnih sredstva, za troškove registracije biznisa (npr. troškovi taksi, odvjetničke usluge), nabavku proizvodnih mašina i opreme neophodne za otpočinjanje poslovanja (npr. nabavka fiskalne kase, nabavka potrebne opreme za započinjanje proizvodnje i sl.), kao i preporuku za ostvarivanje kredita u Razvojnoj banci F BiH.
  Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske će programima za 2017. godinu, omogućiti svim sudionicima poticaje u obliku: refundacija sredstva za regresiranje kamata, potpora za osnivanje novog obrta, subvencija za upošljavanje, potpora za nabavku osnovnih sredstva, pojasnio je ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap.
  Ovdje možete pogledati više i preuzeti prijavni obrazac

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti