Više

  Radna posjeta federalnog ministra doc.dr. Salke Bukvarevića Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata doc.dr. Salko Bukvarević danas ( 06.11.) u radnoj je posjeti Županiji Posavskoj.

  U Vladi Županije Posavske sa sjedištem u Orašju održao je radni sastanak kojem su nazočili,uz ostale,zamjenik predsjednika Vlade Županije Posavske Alija Kusur,  ministar branitelja Marijan Kopić, ministar unutarnjih poslova Meho Delić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić. Održan je i odvojeni sastanak i sa predstavnicima Udruga proisteklim iz Domovinskoga rata sa područja Županije Posavske.

  U sklopu jednodnevne radne posjete federalni ministar Bukvarević sa suradnicima posjetio je i Skupštinu Županije Posavske u Domaljevcu. Sastanak je održan sa predsjednikom Skupštine Županije Posavske  Josom Markovićem i  zamjenikom Skupštine Tahirom Ređepovićem.

  – Zahvalan sam federalnom ministru što je prihvatio naš poziv i odazvao se sastanku. Očekujem da će suradnja biti bolja,  jer sa prošlim ministrom nije bilo nikakve suradnje. Zadovoljan sam sa tijekom održanog sastanka, ministru smo prezentirali sve aktualne probleme braniteljske populacije, odgovorio je na sva naša pitanja i pitanja Udruga iz Domovinskoga rata pa vjerujem da će problemi braniteljske populacije biti u najskorije vrijeme i riješeni, izjavio je županijski ministar branitelja Marijan Kopić.

  -U okviru našeg programa rada planirano je da obiđemo svih 10 kantona. Otvorili smo niz pitanja koja se tiče boračke populacije. Prije svega upoznali smo na kojim programima radimo, izmjenama i dopunama zakona i pravilnika koji se tiču poboljšanja stanja boračkih kategorija. Upoznati smo sa otvorenim pitanjima koje su nam postavili predsjednik i zamjenik predsjednika Skupštine te ministri i naravno predstavnici boračkih organizacija. Zajednički smo konstatirali da je ovo jedan od najboljih načina rješavanja svih otvorenih pitanja kroz direktne susrete. Obišli smo i Spomen sobu 106. brigade HVO i odali poštovanje prema svim poginulim braniteljimaovog prostora BiH. Upoznali smo također sa aktualnim poslovima koje je poduzelo Federalno ministarstvo po pitanju vraćanja procesa revizije u zakonske okvire, u suradnji sa kantonalnim ministarstvima, sa predstavnicima boračkih organizacija. Izvršili smo imenovanje 7 timova za kontrolu i tima za koordinaciju revizora, onako kako to zakon i procedure pravilnika predviđaju. Za prvih 9 mjeseci ove godine u procesu revizije pregledali smo 11600 predmeta. Ono što smo željeli postići jeste da u procesu revizije svaki borac, svaki ratni invalid, svaka obitelj poginulog branitelja bude realno ocijenjena i da na pošten način pristupimo tome da odvojimo prave od lažnih boraca, ali da pri tome ne učinimo nepravdu prema onim pravim borcima. Taj se proces odvija, i ići će u narednom periodu, jer predstavnike timova za kontrolu i predstavnike tima za koordinaciju predložile su izravno boračke organizacije, izjavio je federalni ministar doc.dr.Salko Bukvarević.

  -Sastanak je protekao korektno. Mi branitelji bit ćemo zadovoljni onoga trenutka kada pravna država a to znači Federalno ministarstvo branitelja i ostale institucije poštuju zakone kada je riječ o presudama sudova. Sve ono što je ministar obećao, ako sve to ispuni, mi ćemo biti zadovoljni, izjavio je predsjednik HVIDRE Županije Posavske Predrag Mišković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti