Sastanak u Vladi Županije Posavske sa poduzetnicima i obrtnicima

Najčitanije

U Vladi Županije Posavske u Orašju održan je sastanak na temu interventnih mjera Vlade Federacije koje su namijenjene za potporu poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima. Uz predsjednika Vlade Županije Posavske Đure Topića, ministra gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutina Živkovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mate Brkića i Federalnog ministra pravde Mate Jozića, sastanku su nazočili predsjednici tri udruge poduzetnika iz općina Orašja (Ivo Vincetić), Domaljevac Šamca (Mario Brkić) i Odžaka (Safet Sejdić), predstavnici Gospodarske i Obrtničke komore, kao i općinski načelnici.

Federalno ministarstvo poduzetništva i obrta priprema mjeru potpore obrtnicima u Federaciji BiH zahvaćenoj korona krizom. Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije raspisalo je javni poziv za interventna sredstva i kandidiranje programa. Tekst natječaja je postavljen na ovoj web stranici Vlade ŽP (ovdje).

Zaključeno je da se u cilju što efikasnijeg apliciranja i korištenja sredstava sa federalne razine u tri posavske općine kao i u Vladi Županije Posavske, omoguće dodatne informacije svim potencijalnim korisnicima tih sredstava u uredima za kontaktiranje i pomoć.

Županijski ured za razvoj i europske integracije (ured broj 57.)

Općina Orašje (ured broj 38.)

Općina Domaljevac Šamac (ured broj 17.)

Općina Odžak (ured broj 8.)

Na sastanku je zaključeno da u narednih desetak dana udruge poduzetnika organiziraju sastanke sa poduzetnicima i obrtnicima u sve tri općine na kojima će ih detaljnije upoznati sa ovim mjerama.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti