Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 03.-09.08.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 03.08.2015 godine u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja mobitela marke“Sony Xperioa Z3 vlasništvo 23 godišnjeg Živkovića . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je otpočeo potragu za otuđenim mobitelom i izvršiteljima.
  -istog dana u 21.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe novčanika sa novcem i dokumentima vlasništvo 20 godišnje J.M. iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 14.45 sati se na magistralnoj cesti u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.a koju je nepropisnim uključivanjem u promet iz kruga pouzeća“Badžokomerc“ 59 godišnja Kosićka protiv koje će sukladno težini povreda sudionika u nezgodi patrola prometne policije PU Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 23.50 sati se na parkingu ispred ug.objekta“Palma“ u Boku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisnim uključivanjem u promet uzrokovao 23 godišnji Mikić iz Matića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 11.07 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 82 godišnjeg Kosića iz Boka. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao članovima obitelji radi ukopa.
  -istog dana u 13.0 0sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara u Radničkoj ulici u Matićima . O istom su upoznati pripadnici DVD-a Matići koji su lokalizirali isti.
  -dana 04.08.2015 godine u 09.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja opreme za navodnjavanje vlasništvo obitelji Džijan iz Boka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je obavio očevid te će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu KD“Zloupotrebe položaja u katastru u Odžaku. O istom je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 18.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja opreme za navodnjavanje i obitelji Kosić iz Boka. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 10.33 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska NUS na Galićima u O.Luci. O istom je upoznat dežurni službenik civilne zaštite koji će izvršiti uklanjanje istog.
  -istog dana u 20.04 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom poljoprivredniku iz Boka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je utvrdio da su povrede nastupile uslijed eksplozije NN naprave tijekom paljenja niskog raslinja u Boku. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -dana 05.08.2015 godine u 05.00 sati JriM je vrijeđanjem i omalovažavanje medicinskog osoblja je narušio 26 godišnji Šošić iz Kostrča koji je lišen slobode i zadržan.Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 01.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi teško povrijeđenom Džananoviću iz Odžaka. O istom je upoznata patrola prometne policije koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 03.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći teško povrijeđenom Pranjiću koji je pri padu sa moped zadobio povrede opasne po život. O istom je upoznata patrola prometne policije koja će obaviti očevid i poduzet i zakonom predviđene mjere.
  -dana 05.08.2015 godine u 07.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu teške krađe u vikendici obitelji Kočić u Draganovcima. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije PU Orašje je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 08.45 sati se na graničnom prijelazu u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao vozač pmv 67 godišnji Jukić iz Gornjeg Zovika protiv koga će zbog izazivanja nezgode,kontakta sa spuštenom rampom na prijelazu biti proveden prekršajni postupak.
  -dana 06.08.2015 godine u 16.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu „Nasilja u obitelji“ u Kostrču .O istom je upoznata patrola PS orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode i zadržala do istrežnjenja 53 godišnje Živkovića iz Kostrča protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 19.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM prijetnjom i fizičkim napadom u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog upornosti u činjenju prekršaja lišila slobode prekršitelja 29 godišnjaka iz Gornje Skakave kao i 50 godišnjeg Filipovića iz Donje Mahale koji je odbijao zapovjedi OSO tijekom intervencije po prijavi u Donjoj Mahaloj.
  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Vidovicama. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je supružnike upozorio na ponašanje.
  -istog dana u 12.00 sati se u XXVII ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  dana 07.08.2015 godine u 21.50 sati PS Domaljevac je zaprimila prijavu KD „Bludne radnje ispod mosta Šamac –Slavonski Šamac. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 22.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pucanja iz vatrenog oružja od strane 45 godišnjeg Bijelića iz Kopanica od koga je privremeno oduzeto naoružanje i protiv koga će patrola PS Orašje provesti prekršajni postupak.
  -istog dana 17.40 sati se na magistralnoj cesti u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 motorna vozila.Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije će protiv odgovornog provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska mine u Draganovcima. O istom je upoznat dežurni civilne zaštite koji će izvršiti uklanjanje iste.
  -dana 08.08.2015 godine u 00.20 sati se na parkingu skladišta poduzeća „Maxi“ dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao 27 godišnji Šumanovac iz Bošnjaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 19.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu provale u kuću i otuđenje novca vlasništvo obitelji Ćupić iz Bazika. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 20.32 sati JriM su vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom provedbe pojačane kontrole prometa narušili 36 godišnji Barukčić i 32 godišnja Tipura protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 18.45 sati se na križanju VIII i IX ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 54 godišnja Živkovićka protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 15.00 sati se na Gradištima u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan traktor. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -dana 09.08.2015 godine u 23.52 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom 58 godišnjaku iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 53 godišnjeg M.V. iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 00.10 sati JriM je odbijanjem zapovjedi OSO narušio 52 godišnji Varzić iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 00 50 sati JriM je vikom i galamom ispred PS Odžak narušio 38 godišnji Hurtić iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 22,056 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je nepropisnim kretanjem u natrag uzrokovao 19 godišnji Hamzić protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 10.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja suicida u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  U tijeku izvještajnog perioda ,od 03.-09.08.2015 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __10___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenje tjelesnih povreda
  __11___prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __6__prijava narušavanja JriM ,koji je ponovno najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom ili povodom vršenja službene dužnosti.
  __7__prijava ostalih događanja , najčešće su prijavljivani pronalasci NUS. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 03.-09.08.2015 godine smo zaprimili sveukupno ___34__prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti