Više

  Vlada RH, financiranje programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH

  Najčitanije

  Na 10. sjednici, jučer (17.09.) Vlada Republike Hrvatske usvojila Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

  Obrazlažući prijedlog Odluke, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, naglasio je kako Republika Hrvatska, u skladu sa svojom ustavnom i zakonskom obvezom, kontinuirano pruža potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini štiteći njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda.

  „Time se ujedno potvrđuje i odgovorna politika Republike Hrvatske prema BiH, kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi“ – rekao je državni tajnik Milas i dodao kako se, u skladu s takvom politikom, provodi program financiranja projekata od posebnog značaja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini čime se jača njihov položaj i poboljšava kvaliteta života, izvijestili su iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.


  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti