Više

    68. sjednica Vlade Županije Posavske

    Najčitanije

    Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske danas ( 15.12.2020.g.) održana je 68. sjednica Vlade ŽP u Orašju.
    ZA REKONSTRUKCIJU LJETNOG NASIPA KOPANICE
    Vlada ŽP je usvojila Odluku o usvajanju izmjena i dopune Programa utroška sredstava iz Granta za uređenje poljoprivrednog zemljišta utvrđenog Proračunom Županije Posavske za 2020. godinu. Kako je Izmjenama i dopunama Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu odobreno povećanje Granta za uređenje poljoprivrednog zemljišta u iznosu od 50.000,00 KM, pristupilo se izmjenama i dopuni Programa utroška sredstava iz navedenog granta, u kojom se ukupan iznos od 100.000,00 KM namijenjen za realizaciju projekta rekonstrukcije ljetnog nasipa Kopanice mijenja u iznos od 150.000,00 KM. Usvojena je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o odobravanju korištenja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu iz Granta za uređenje poljoprivrednog zemljišta Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske.
    FINANCIJSKA POMOĆ ZA UZDRŽAVANJE
    Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu na ime financijske pomoći korisnicima pomoći za uzdržavanje u iznosu od 33.700,00 KM, koji se nalaze na evidenciji općinskih Centara za socijalni rad. Financijska pomoć iznosi 100,00 KM po korisniku.
    ZAKLJUČCI O ZAKONU I STRATEGIJI
    Vlada ŽP usvojila je dva zaključka: Zaključak o prihvaćanju mišljenja na Nacrt zakona o građevnom zemljištu u Federaciji BiH i Zaključak o prihvaćanju mišljenja na Nacrt Strategije zapošljavanja u Federaciji BiH 2021.-2027.
    RJEŠENJE O IMENOVANJU POLICIJSKOG SLUŽBENIKA
    Vlada je usvojila Rješenje o imenovanju policijskog službenika koji će obavljati dužnost Policijskog komesara. Kako je načelnik Sektora uniformirane policije zbog bolesti spriječen obavljati navedenu dužnost, a nije okončana procedura imenovanja novog policijskog komesara, potrebito na tu dužnost imenovati policijskog službenika koji će obavljati poslove Policijskog komesara. Josip Petrić, uposlen u Upravi policije MUP-a Županije Posavske, u činu Glavnog inspektora, imenovan je za policijskog službenika koji će obavljati dužnost Policijskog komesara.
    NAKNADA ZA ODRŽAVANJE I UPRAVLJANJE ZAJEDNIČKIH DIJELOVA ZGRADA
    Usvojena je Odluka o visini naknade za održavanje i upravljanje zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.
    Naknadu za održavanje i upravljanje zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, obvezni su plaćati svi etažni vlasnici. Visina naknade se obračunava po 1m² korisne površine posebnog dijela zgrade. Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje važiti Odluka o načinu osiguranja novčanih sredstava za redovito održavanje zajedničkih dijelova stambene zgrade u kojoj su stanovi otkupljeni.
    ZA UDRUGE I SPORTSKE KLUBOVE
    Iz Proračuna Županije Posavske za 2020. g. odobreno je izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 5.000,00 KM u svrhu financijske pomoći za redoviti rad udruga u otežanim uvjetima prouzročenim pandemijom COVID-19 virusa.
    Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM u svrhu financijske pomoći redovitom radu sportskih klubova u otežanim uvjetima prouzročenim pandemijom COVID-19 virusa.
    RAZNO
    Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja proračunskih sredstava Gospodarskoj komori Županije Posavske (2.000,00 KM za prezentacije), te 5.000,00 KM u svrhu financijske pomoći funkcioniranju Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost u Bosni Hercegovini.
    Usvojena je Odluka o obavljanju redovnog popisa stalnih sredstava, potraživanja i obveza proračunskih korisnika Županije Posavske za 2020. godinu.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti