Više

    Pregled sigurnosnih događaja za period 28.03.-03.04.2022. godine

    Najčitanije

    Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

    KRIMINALITET

    Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenog djela.

    Dana 28. ožujka 2022. godine oko 10,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Laka tjelesne ozljeda“ koje se dogodilo 24.03.2022 godine na način da je trideset šestogodišnji M.N. iz Orašja verbalno a zatim i tjelesno napao trideset osmogodišnju Z.K. iz Orašja od čega je ista zadobila lake tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik Doma Zdravlja Orašje. U vezi s navedenim kaznenim djelom biti će poduzete sve mjere i radnje predviđene zakonom.

    Dana 30. ožujka 2022. godine u vremenu od 10,00 do 11,00 sati krim. istražitelj i tehničar PU Orašje su zajedno s vještakom protupožarne zaštite izvršili očevid u Domaljevcu na lokalitetu Guvništa gdje je 29.03.2022 godine prijavljen požar. Izvršenim očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih izazvala požar kojom prigodom je izgorjelo oko 500 komada stabala jasena vl. M.L. iz Domaljevca i oko 3500 četvornih metara vrbovog pruća koje se koristi za izradu pletenog namještaja vl. P.K. iz Domaljevca. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Izazivanje opće opasnosti“ o događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske te će biti poduzete radnje na otkrivanju počinitelja.

    JAVNI RED I MIR

    Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

    PROMET

    Evidentirano je osam prijava prometnih nezgoda.

    Dana 29. ožujka 2022. godine oko 10,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. 14. Travnja i u kojoj su sudjelovali N.T. i G.S. oboje iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 29. ožujka 2022. godine oko 12,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju 8. I 9. ulice i u kojoj su sudjelovali I.I. iz Orašja i I.O. iz Tuzle koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 30. ožujka 2022. godine oko 12,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari kod kbr. 179 i u kojoj su sudjelovali I.M. iz Kostrča i J.G. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 31. ožujka 2022. godine oko 07,40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na graničnom prijelazu Šamac. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao Dž.H. iz Gradačca koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 01. travnja 2022. godine oko 22,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjem Svilaju na parking prostoru restorana Ana. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao A.F. iz D. Svilaja koji je upravljajući putničkim motornim vozilom ostvario kontakt s parkiranim putničkim vozilom vlasništvo I.S. iz Gornjeg Svilaja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 02. travnja 2022. godine oko 03,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju 2. i 7. ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.M. iz Kostrča koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je imenovani M.M. zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

    Dana 03. travnja 2022. godine oko 13,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjoj Dubici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.G. iz Modriče te E.B. i H.Z. obojica iz Osijeka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 03. travnja 2022. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom P.M. iz Matića prijavljuje da je oko 18,00 sati, krećući se svojim putničkim motornim vozilom lokalnom cestom Orašje-Kostrč-Matići, kotačem vozila udario u udarnu rupu na cesti pri čemu je nastupila materijalna šteta. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su izvršili očevid prometne nezgode.

    Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 533 vozila i vozača. Uručili su 138 prekršajnih naloga i 31 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 7 vozilo i 4 vozača od kojih su jednog vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

    OSTALI DOGAĐAJI

    Zabilježeno je pet prijava ostalih događaja.

    Dana 28. ožujka 2022. godine oko 14,05 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara u Domaljevcu u ul. Svete Ane na lokalitetu Blato gdje gori nisko raslinje i trava. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici i djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili.

    Dana 29. ožujka 2022. godine oko 15,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara u Domaljevcu na lokalitetu zv. Guništa gdje je izgorilo oko 500 komada mladih stabala jasena i oko 3500 četvornih metara vrbovog pruća čime je pričinjena značajna materijalna šteta. O događaju je upoznat dežurni krim. istražitelj i tehničar koji će, zajedno s protupožarnim inspektorom, tijekom idućeg dana izvršiti očevid na mjestu događaja.

    Dana 30. ožujka 2022. godine oko 11,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.K. iz Boka prijavljuje da se već dva dana ne pojavljuje niti javlja na telefonske pozive M.D. iz Tolise. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je zajedno sa susjedima u obiteljskoj kući pronašli beživotno tijelo imenovane, o čemu je obaviješten dežurni mrtvozornik DZ Orašje koji je izvršio pregled tijela i konstatirao da je smrt nastupila prirodnim putem.

    Dana 31. ožujka 2022. godine oko 18,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom V.M. iz Boka prijavljuje da ima problema s svojim bratom M.M. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i obavila obavijesne razgovore s navedenim nakon čega je imenovanog M.M. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

    Dana 01. travnja 2022. godine oko 09,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Z.I. iz D. Mahale prijavljuje da ima problema s P.M iz Tolise. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s navedenim nakon čega je imenovanog P.M. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

    Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 40 nepoznatih osoba te su izvršili 5 pratnje i 8 osiguranja javnih okupljanja.

    Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 4 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

    Izvršili su i 180 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekta.

    Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 15 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 8 aktivnost povodom pandemije koronavirusa.

    GLASNOGOVORNIK
    Zdenko Ćubel

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti