Više

    Pregled sigurnosnih događaja za period 10.10.-16.10.2022. godine

    Najčitanije

    Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

    KRIMINALITET

    Nisu evidentirane prijave počinjenja kaznenih djela.

    JAVNI RED I MIR

    Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

    Dana 11. listopada 2022. godine oko 14,20 sati policijski službenici PU Orašje su u Orašju u III ulici u blizini ljekarne Čavarović zatekli šezdeset osmogodišnjeg P.Ž. iz Orašja kako vrši nuždu na javnom mjestu. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

    Dana 17. listopada 2022. godine oko 00,50 sati policijski službenici PS Odžak su nakon što su više puta pokušali zaustaviti osobno vozilo registarskih oznaka O09-J-300 uporabom svjetlosnog i zvučnog signala navedeno vozilo zaustavili u Gornjoj Dubici i utvrdili da je istim upravljao šezdeset petogodišnji S.L. iz Gornje Dubice koji je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike i koji je uhićen nakon što je bio uporan u činjenju prekršaja te je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak. Protiv Imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

    PROMET

    Evidentirano je osam prijava prometnih nezgoda.

    Dana 12. listopada 2022. godine oko 22,02 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Dubici na magistralnoj cesti M 14.2. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao K.J. nastanjen u Švicarskoj koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 13. listopada 2022. godine oko 10,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na parking prostoru poduzeća Amigos. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali J.M. iz Tuzle koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i parkirano osobno vozilo vl. M.M. iz Donjeg Svilaja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 13. listopada 2022. godine oko 12,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Prudu na parking prostoru ispred ugostiteljskog lokala Joker. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali G.R. iz Bijeljine koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 13. listopada 2022. godine oko 13,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali na magistralnoj cesti M 14.2. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali Lj.B. iz Donje Mahale i I.L. iz Domaljevca koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 13. listopada 2022. godine oko 17,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na kružnom toku u blizini Županijeske bolnice. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.A. iz Oštre Luke i S.S. iz Šamca koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi imenovana A.I. zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje do je na vozilima nastupila materijalna šteta.

    Dana 14. listopada 2022. godine oko 19,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici Slavka Grebenarevića. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali S.M. i Dž.Č. obojica iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba, a imenovani S.M. je zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Odžak do istrežnjenja.

    Dana 15. listopada 2022. godine oko 08,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XIV ulici kod kbr. 41. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je tijekom noći nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt s ogradom na navedenoj adresi koja je vlasništvo A.Z. iz Orašja. Policijski službenici će poduzeti mjere i radnje na pronalasku nepoznatog vozača i vozila.

    Dana 15. listopada 2022. godine oko 20,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti M 1.8 i u kojoj su sudjelovali I.M. iz Tolise i B.P. iz Bijeljine koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 539 vozila i vozača. Uručili su 134 prekršajna naloga i 16 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nepropisnog parkiranja. Iz prometa su isključili 8 vozila i 7 vozača od kojih su dvojicu vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

    OSTALI DOGAĐAJI

    Zabilježeno je pet prijave ostalih događaja.

    Dana 10. listopada 2022. godine oko 08,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom V.Dž. iz Donje Mahale prijavljuje da je na njivama zv. „Gajevi“ koje se nalaze u Dusinama pronašao ručnu granatu. O događaju su obaviješteni djelatnici Civilne zaštite.

    Dana 10. listopada 2022. godine oko 15,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom S.J. iz Lepnice prijavljuje da je u blizini njegove kuće kopajući kanal pronašao projektil od minobacača 60 mm. O događaju su obaviješteni djelatnici Civilne zaštite.

    Dana 10. listopada 2022. godine oko 18,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom C.V. iz Lepnice prijavljuje kako ima problema sa susjedom I.P. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

    Dana 14. listopada 2022. godine oko 17,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom E.T. iz Gradačca prijavljuje oštećenje vjetrobranskog stakla na parking prostoru restorana Ataše u Orašju. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

    Dana 16. listopada 2022. godine u vremenu od 07,30 do 08,00 sati policijski službenici PS Odžak su izvršili kontrolu članova lovačkog društva Fazan iz Odžaka, lovne sekcije Lipa na zbornom mjestu u Posavskoj Mahali o čemu su sastavili službenu zabilješku.

    Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 21 nepoznatu osobu te su izvršili 3 pratnje i 10 osiguranja javnih okupljanja.

    Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 189 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

    Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 15 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnost povodom pandemije koronavirusa.

    GLASNOGOVORNIK
    Zdenko Ćubel

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti