Više

    Besplatna cjepiva protiv gripe za sezonu 2017/18 za rizičnu skupinu građana ŽP

    Najčitanije

    Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje nabavio je cjepivo protiv gripe za besplatno cijepljenje rizičnih skupina stanovništva Županije Posavske za sezonu 2017/18 godinu. Nabava cjepiva je osigurana iz sredstava Propračuna Županije Posavske po odluci Vlade Županije Posavske a distribuirat će se po Domovima zdravlja Županije Posavske: Općina Odžak, Domaljevac-Šamac i Orašje. Do sada je zbrinuto 450 doza cjepiva protiv gripe.

    -Obavještavamo sve zainteresirane iz rizične skupine stanovništva ŽP koji imaju potrebu za cjepivom protiv gripe, da se obrate mjesnim Domovima zdravlja radi apliciranja iste, izjavila je ravnateljica Danica Jozić.
    Pravo na besplatna cjepova koja su danas dopremljena u Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske imaju kronični bolesnici ( srčani, plućni i bubrežni bolesnici) i starije osobe, a po preporuci Zavoda za javno zdravstvo F BiH dio ovih cjepiva je namijenjen i medicinskom osoblju koje je najviše izloženo virusima i zarazama. Zavod za javno zdravstvo ŽP ne nabavlja komercijalna cjepiva.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti