Više

  Potpisan ugovor sa UNDP o rekonstrukciji ljetnog nasipa u Domaljevcu

  Najčitanije

  DOMALJEVAC – Rujan je u Županiji Posavskoj u znaku rekonstrukcije savskoga nasipa. U Vladi Županije Posavske uz nazočnost ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mate Brkića potpisan ugovor o rekonstrukciji ljetnog nasipa na lokalitetu Domaljevac. Potpise na ugovor stavili su predstavnici investitora UNDP i izvođač radova, tvrtka Bosman d.o.o. Sarajevo. Nakon obilaska terena u općini Domaljevac-Šamac održan je sastanak svih predstavnika koji sudjeluju u tom projektu. Investitori u rekonstrukciji tog nasipa su UNDP, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP i Općina Domaljevac-Šamac.

  -I dok je u Prudu i službeno obznanjen početak radova na Savskom obrambenom nasipu u dužini od 3 km na području odžačke posavine i na Tursinovcu u dužini 3 km i 150 m na branjenom području srednja posavina u općini Domaljevac-Šamac, danas smo u Domaljevcu uveli u poslove tvrtku Bosman d.o.o. kao izvođača radova na ljetnom nasipu Domaljevac u dužini od 2 km i 500 m. Održali smo također i sastanak u vezi radova na ljetnom nasipu Bazik-Domaljevac. Izgrađeno je negdje oko 5 km a ostalo je još 3 km nasipa na kojem još nisu okončani svi radovi. Sastanku je bio nazočan i predstavnik investitora organizacija CRS kako bi u dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP otklonili određene nedostatke i riješili nepoznanice iz projekta da bi projekt što više odgovarao domaćem stanovništvu. Radi se o rampama koje trebamo otkloniti, pojasnio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić.
  -Projekti na glavnom obrambenom nasipu u Prudu financijski su vrijedni oko 1,5 milijuna KM u dužini od 3 km. Drugi projekt na rekonstrukciji glavnih obrambenih nasipa je rekonstrukcija na lokalitetu Tursinovac (Općina Domaljevac-Šamac) financijski vrijedan oko 1,100 000 KM u dužini također oko 3 km. Vrijednost rekonstrukcije ljetnog obrambenog nasipa Bazik-Domaljevac u dužini od 8 km je u iznosu od oko 600.000,00 KM. Kritična točka Pauk je u planu Agencije za vode za sanaciju i još uvijek nisu osigurali sredstva za to, ali će biti predviđena sredstva početkom sljedeće godine za sanaciju tog dijela. Pojasnio je ministar Brkić.
  Miroslav Lucić ispred općine Domaljevac-Šamac u izjavi za medije pojasnio je potpisivanje ugovora između UNDP sa izvođačem ( tvrtka Bosman) vezano za oko rekonstrukcije ljetnog nasipa na lokalitetu Domaljevac. -Dužina nasipa je negdje oko 6000 m, branjena površina negdje oko 2000 ha poljoprivrednog zemljišta. Nije potpisano za kompletnu dionicu već za oko 3000 m osiguranih sredstava od strane donatora. Kreće se od lokacije skladišta Vinković prema unutrašnjosti, odnosno uzvodno uz rijeku Savu. Vrijednost radova potpisanih današnjim ugovorom je 420 000,00 KM. U ovom je trenutku važno osiguranje i preostalih sredstava kako bi rekonstrukcija ovog dijela nasipa imala potpunu svrhu, izjavio je Lucić.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti