Više

  Predsjednik FBiH Marinko Čavara pustio u pogon projekt u Poduzetničkoj zoni „Dusine“ Orašje

  Najčitanije

  Na prostoru Poduzetničke zone Dusine danas (20.09) upriličena je svečanost otvorenja sustava kanalizacijske mreže u toj zoni, jedan od najznačajnijih rezultata projekta Mosled (Održivi lokalno ekonomski razvoj općine). Svečanosti su uz ostale bili nazočni predsjednik FBiH Marinko Čavara, ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi FBiH Amir Zukić, ministar pravosuđa u Vladi FBiH Mato Jozić, predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić, načelnik općine Orašje Đuro Topić i drugi predstavnici gospodarskog, političkog i javnog života Županije Posavske i njenih općina. Predsjednik FBiH Marinko Čavara je simboličnim pritiskom na dugme pustio u pogon projekt kojim je riješen problem odvodnje otpadnih voda za 13 aktivnih tvrtki koje posluju u Poduzetničkoj zoni „Dusine“ Orašje sa preko 200 zaposlenih. Prigodne riječi uz otvorenje važnog projekta uputili su predsjednik FBiH Čavara, te ministar Zukić i načelnik Topić.


  -Presretan sam što sam pozvan da danas nazočim ovom svečanom otvaranju kanalizacijskog sustava za Poslovnu zonu u Orašju. Ovo je projekt koji ohrabruje, pogotovo na ovom prostoru kojem smo, nažalost, u proteklim godinama svjedočili saniranju posljedica poplava. Još jedan način pokazuje dobru suradnju između lokalne vlasti, Federacije i predstavnika Europske unije, tri strane koje financiraju taj projekt. On je primjer koji trebamo slijediti na svim prostorima BiH i Federacije BiH, kako uvezati sve strukture u korist razvitka gospodarstva i novih radnih mjesta. Vjerujem da će biti još sličnih projekata u Posavini, a blizina kompletne infrastrukture i koridora 10, koridora Vc, kao i rijeke Save, omogućava razvitak ovog prostora, kazao je u izjavi za javnost predsjednik FBiH Marinko Čavara.


  Amir Zukić ministar razvoja, poduzetništva i obrta F BiH izjavio je kako je u „Poslovnu zonu Dusine“ u Orašju uloženo 750 000,00 KM, što je polovina od ukupno raspoloživih za te namjene. -Lijepo za vidjeti da su zaista ti novci došli na pravo mjesto, jer se radi o jednoj suvremenoj zoni koja treba da predstavlja uzor ostalim. Ovo je jedan tipično europski pristup jer Poslovna zona u Orašju je jedna suvremena zona, stup razvoja malog i srednjeg poduzetništva, kazao je ministar u Vladi FBiH Amir Zukić.
  Đuro Topić načelnik Općine Orašje istaknuo je kako će uređena infrastruktura u zoni omogućiti postojećim i novim investitorima da lakše posluju. Sa sredstvima javnih poduzeća (Elektroprivreda i HT) u Poduzetničku zonu je uloženo preko 2 milijuna KM pri čemu je, kazao je Topić, najveću potporu dalo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti