Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

Kategorije

DRUŠTVENE MREŽE

1,753ObožavateljiLike
9SljedbeniciSlijediti
13PretplatniciPovežite se

Vlada Županije Posavske održala je jučer 118. sjednicu uz predsjedanje Marijana Klaića, predsjednika Vlade ŽP. Vlada je utvrdila prijedlog Izmjene i dopune Proračuna Županije Posavske za 2018.g. Financijski dokument pojasnila je ministrica financija Nada Ćulap. Izmjenama i dopunama Proračuna ŽP za 2018.g. planirani suficit iznosi 2.730,00 KM.

Vlada je donijela nekoliko Odluka iz resora Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja koje je pojasnio ministar Darko Kasap: Odluku o davanju prethodne suglasnosti na donošenje Odluke o dodjeli (refundaciji) nepovratnih financijskih sredstava privatnim poslodavcima za financiranje upošljavanja neuposlenih osoba, po provedenom „Javnom pozivu za prikupljanje prijava privatnih poslodavca za financiranje upošljavanja neuposlenih osoba“, Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o odobravanju izdavajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2018.godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga i Odluku o davanju prethodne suglasnosti na donošenje Odluke o dodjeli (refundaciji) nepovratnih financijskih sredstava privatnim namijenjenih sufinanciranju nabavke osnovnih (stalnih) sredstava po provedenom „Javnom pozivu za odabir korisnika nepovratnih financijskih sredstava namijenjenih sufinanciranju nabavke osnovnih (stalnih) sredstava“. -Radi se o Odlukama koje su u financijskom smislu „teške“ preko pola milijuna maraka kojima se želi potaknuti gospodarstvo i pomoći onima koji stvaraju nova radna mjesta, naglašeno je tijekom sjednice. Ministarstvo će objaviti sva odobrena sredstva na ovoj web stranici (sekcija Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja Vlade Županije Posavske).

Vlada Županije Posavske donijela je Odluke o dodjeli stipendija redovitim studentima za akademsku 2018./2019.godinu kao i Kriterije za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2018./2019.godini. Prema donesenoj Odluci dodjeljuje se ukupno 30 novih stipendija redovitim studentima za akademsku 2018./2019. godinu i to šest stipendija učenicima generacije, 10 stipendija po osnovu uspjeha i 14 stipendija po oslovu slabog imovnog stanja. Iz resora Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2018. godinu na ime realizacije kulturno-športskih programa i aktivnosti. Za osam nogometnih klubova, KUD-ova i pojedinaca odobren je ukupan iznos od 14.000,00 KM. Donesenom Odlukom odobreno je i proračunsko izdvajanje vjerskoj zajednici (Župa blaženog Alojzija Stepinca Orašje) na ime manifestacije religijskog sadržaja „Božić u Orašju“.

Vlada ŽP donijela je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2018. godinu Vladi Županije Posavske u iznosu od 3.000,00 KM u svrhu financijske pomoći funkcioniranju Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost Bosne i Hercegovine.

Donesena je i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2018. godinu Općini Orašje u svrhu sufinanciranja projekata: Izgradnja pročistača pitke vode na vodocrpilištu Kostrč u iznosu od 300.000,00 KM i Pod-projekt BiH 6-Državni projekt stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa, u iznosu od 50.000,00 KM.

Donesena je Odluka o redovnom godišnjem popisu stalnih sredstava, potraživanja i obveza proračunskih korisnika Županije Posavske za 2018. godinu.