TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 17.-23.07.2017. g.

182

Dana 17.07.2017 godine u 21.44 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja službenog pečata na ug.objektu“Emina“ u XXV ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 14.40 sati se u Novom Naselju u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 19 godišnja M.Z. iz Odžaka protiv koje će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

-istog dana u 21.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Orašje-Šamac u Tolisi a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 19 godišnji Domaljevčanin koji je izbjegavajući psa lutalicu skrenuo na nasip te vozilo prevrnuo na krov. U istoj nezgodi suvozač 14 godišnjak iz Domaljevca je zadobio lake tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije će protiv navedenog vozača sukladno težini povreda suvozača poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu slanja uznemirujućih SMS poruka prijavitelju 23 godišnjem D.B. iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere kao i patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 25 godišnjeg M.K. iz Donje Mahale.

-dana 18.07.2017 godine u 01.09 sati službenici policije PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena zatekli ug.objekat „S-club“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

-dana 18.07.2017 godine u vremenu od 18.05-21.00 sati službenici PU Orašje su vršili pratnju i osiguranje biciklijade organizirane od strane „Udruženja žena Orašja“ na relaciji Orašje—Kostrč-Matići-Tolisa-Orašje što je proteklo bez incidenata.

-istog dana u 18.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zapaljenja strnjaka u Criteškoj ulici u Tolisi. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolisa koji su lokalizirali požar.

-istog dana u 21.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u ulici Ive Andrića u Matićima. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga u obitelji 67 godišnjeg D.P. iz Matića.

-istog dana službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima Tržišno-turističke inspekcije Županije Posavske prilikom ponovnog pečaćenja ug.objekta „Emina“ u Orašju što je proteklo bez incidenata.

-istog dana u 23.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u VII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

-istog dana službenici PS Domaljevac-Šamac su postupali sukladno Planu obilježavanja „Devetnaestih dana općine Domaljevac-Šamac“ što je proteklo bez incidenata. Koristim priliku mještanima Općine slavljenice u ime uprave policije MUP-a čestitati godišnjicu i zaželjeti da im dani blagdana i slave prođu u miru blagostanju.

-dana 19.07.2017 godine u 20.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja Jrim drskim ponašanjem i vrijeđanjem u ug.objektu „Istok „ u Vidovicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim narušio 40 godišnjak sa inicijalima I.I. iz Vidovica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja . Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 17.-23.07.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
__1___prijavu kaznenog djela.
__2___prijave prometnih nezgoda.
__1___prijavu narušavanja JriM.
__8___prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 17-23.07.2017 godine smo zaprimili sveukupno _12 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.Ing.prometa